Taakgroep Kerk naar Buiten

Wat houd deze taakgroep precies in, wat zijn onze activiteiten en wie zitten erin

Laten we met de laatste vraag beginnen. Per september 2019 is Feiko Mantel de voorzitter van deze taakgroep. Enthousiast over alles wat het geloof in Jezus Christus mooi maakt, samen met een leuk team die bestaat uit Melissa Groot, Annet Kwantes, Trudy Heemsbergen en Alexandra Gorter willen we het geloof uitdragen door verschillende activiteiten, zie info hieronder. Al ben je ook enthousiast, mag ik je uitnodigen om ook in de team plaats te nemen, neem vrijblijvend contact op met Feiko 06-37134200

Wat is de VBW?

Vakantie Bijbel Werk (kortweg VBW), is een feestelijke ‘actie’ van een paar dagen die tijdens de oktober-schoolvakantie. Met het VBW willen we kinderen in aanraking brengen met God en Jezus door het Evangelie te vertellen en door voor te leven wat ons met hulp van de Heilige Geest door de Bijbel is bekend geworden.

Het thema van de VBW voor 2020 is: DUIK ERIN!

Verschillende activiteiten

De VBW vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar de kinderen worden bevestigd in wie ze zijn; waar naar hen wordt gekeken met de ogen van Christus. Door het vertellen van een Bijbelverhaal, het spelen van sketches, gesprekjes en verschillende andere activiteiten als knutselen en spelletjes, worden kinderen op het spoor gezet van God en de Bijbel. Al deze onderdelen zijn erop gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Doelgroep

Alle Andijker kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle, dus wel of geen lid van onze of een andere kerk.

Ook dit jaar willen we als team weer een vakantiebijbelweek houden in het Dorpshuis centrum.

We gaan horen hoe de Here Jezus bij ons wil wonen, hoe Hij bij ons te gast wil zijn.
Het belooft weer een waar kinderfeest te worden.
De dagen zijn gepland in de herfstvakantie.
De laatste dag komt er een voorstelling waar we nog op terugkomen.
Lijkt het je leuk om met ons mee te doen en om een helpende hand te zijn?

Welkom!
Je kunt je opgeven via cvanmaaren@hotmail.com

Namens, Cora van Maaren

Samenwerking met andere kerkelijke gemeenten

Wij als taakgroep kerk naar buiten zijn van mening dat de kerk niet altijd een stenen gebouw is. De kerk is vooral, alle volgelingen van onze Heer Jezus Christus (Yeshua messiah in het Hebreeuws) en dan maakt het niet uit in welke kerk (denominatie) je lid bent of die je bezoekt. Ieder kerkelijke organisatie heeft zijn eigen manier om God te eren en dat is goed. We mogen elkaar aanvullen en samen vertellen dat Jezus is gekruisigd, gestorven en opgestaan uit de dood om de weg naar God de Vader weer mogelijk te maken. Dit alles door geloof. De werken mogen daarna volgen om te laten zien wat ons geloof inhoud. Iedereen mag dat weten.