Introductie
Via de Scipio app kunnen we makkelijk nieuws delen, kunt u informatie opzoeken van de leden, de agenda inzien en ook digitaal collecteren. Daarnaast kunt u de kerkdienst bekijken of terugkijken via de app.

Ook kunt u zelf mooie momenten of nieuwtjes delen met de hele gemeente, via “deel je moment”. Wilt u met een beperkte groep nieuws delen, dat kan via de “groepen module”.

Groepen.
Binnen de “groepen” module kunt u bijvoorbeeld met uw eigen Kring een groep aanmaken. Of foto’s van leuke momenten van de kinderdiensten delen met alle ouders. Bent u lid van een huiskring, een catechisatiegroep of bent u BHV’er? Ook hiervoor is het mogelijk om groepen aan te maken. Door deze dynamische groepen kunt u eenvoudig communiceren binnen de eigen (afgeschermde) groepen. Binnen een groep kunnen agenda’s, documenten, berichten, foto’s en links worden gedeeld.

Collecte
Via de app is het mogelijk om aan de collecte te geven. U kunt de collectemodule vinden in het menu of in de onderste navigatiebalk in de Scipio App.
Voordat er gegeven kan worden aan een collectedoel, moet er een tegoed opgewaardeerd worden.
Voor het opwaarderen van een tegoed klikt u vanuit de collectemodule op de knop “Opwaarderen” en geeft u een bedrag in wat u wilt opwaarderen.
Onze kerk heeft gekozen voor direct afrekenen, wanneer deze optie is gekozen, kan de ingegeven opwaardering direct met behulp van iDeal afgerekend worden.

Privacy gegarandeerd
Alle gegevens zijn afgeschermd voor de buitenwereld; de ledenlijst is alleen beschikbaar voor gemeenteleden. Alleen de gegevens die ook via het Jaarboekje worden gedeeld staan in de app. Wilt u dit ook niet? Dan kunt u in de app zelf instellen dat uw account (of een deel hiervan) niet zichtbaar is voor andere gemeenteleden. Of u kunt een e-mail sturen met het verzoek om uw gegevens te verbergen naar Scipio@gkandijk.nl De app is veilig en voldoet aan alle AVG-eisen. Zo zorgt u ervoor dat u de app kunt gebruiken op een manier die u prettig vindt.

Gast Toegang
Alleen als u lid bent van de Gereformeerde Kerk Andijk kunt u alle onderdelen van de app inzien, bent u geen lid, maar wilt u wel het laatste nieuws volgen? Dan kunt u middels gast toegang gebruik maken van de App.

FAQ
1. Het lukt mij niet om de app te installeren.
Volg de gedetailleerde instructies op https://www.scipio-app.nl/instructie-installeren/

2. Het lukt mij niet goed om in te loggen
Volg de gedetailleerde instructies op: https://www.scipio-app.nl/instructie-inloggen/

3. Wat als email adres niet bekend is
Mail uw gegevens naar scipio@gkandijk.nl

4. Wat als ik geen uitnodiging gehad via mijn email adres
Mail naar scipio@gkandijk.nl

5. kan ik mijn email adres aanpassen?
Ja dat kan door een email te sturen naar kerkburo@gereformeerdekerkandijk.nl

6. Waarom moet ik eerst geld storten zodat ik een tegoed heb voordat ik geld kan geven aan de collecte?
Elke overboeking kost geld. Wij hebben gekozen voor Mollie als financieel provider voor de collecte. Elke transactie via Mollie kost 0,29 euro. 1x 10 euro op het tegoed zetten kost dus 0,29 euro. Als dit dus 5 transacties van 2 euro zouden zijn, kost het 5×0,29 = 1,45 euro. Vandaar dat een tegoed dus uiteindelijk een stuk goedkoper is.

Als u een andere vraag heeft of ideeen voor verbetering van de App, mail dan naar scipio@gkandijk.nl