Vanaf 19 april 2020 is het mogelijk om op een nieuwe manier deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Dan starten we met Givt en kan je naast contant geld ook met jouw smartphone geven. Op deze pagina (link) lees je hoe het werkt en wat jij kan doen om ook zonder contant geld te blijven geven aan de collecte. Onderaan deze pagina vindt u tevens een filmpje met instructies. Voor steeds meer mensen is het minder vanzelfsprekend om contant geld bij zich te hebben. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want bijna overal kan je met een pinpas betalen. Met dit in gedachten is Givt ontstaan.

Vanuit een kerk zijn een aantal mensen een initiatief gestart, om het mogelijk te maken aan de collecte te geven zonder contant geld, waarbij de dienst zo min mogelijk wordt verstoord. Tijdens de ontwikkeling is vooral nagedacht over wat de gebruiker prettig vindt. Het resultaat is dan ook een zeer gebruiksvriendelijke app. Uiteraard zou het mogelijk zijn om een pinautomaat neer te zetten in een kerk, maar daar kleven nogal wat nadelen aan. Zo’n automaat in de kerk is niet alleen duur en onhandig, maar bovenal heb je bij het betalen met je pinpas niet het gevoel dat je iets geeft, maar dat je een betaling doet. Givt vindt het juist belangrijk dat het gevoel van geven behouden wordt.

Op deze pagina vindt u meer informatie: Givt-App uitleg.

[vplayer id=6557]