Over


3 Februari 2021

19:45

Rouw…..Geen gemakkelijk onderwerp om over te praten. En toch ontkomen we er niet aan. Vooral door de corona tijd is rouw op ongekende manieren tot ons gekomen.
Als we over rouw nadenken komt rouw over het verlies van een geliefde natuurlijk als eerste in onze gedachten. Sterven, al dan niet door dit virus, is enorm ingrijpend en zet de levens van de achterblijvers totaal op z’n kop. Maar ook andere soorten van rouw kunnen vreselijk inhakken, zoals blijvende gevolgen op je gezondheid ook al ben je ‘genezen’ van het virus, rouw om ‘t verlies van je baan, je bedrijf, je huwelijk, je oude vorm van leven, rouw om verlies van je vrijheid.
Wíj maken onderscheid in gradaties van rouw, maar hoe kan een ander de diepte van jouw rouw bepalen? De Bijbel zegt in Spreuken dat elk hart zijn eigen verdriet kent….
Dus hoe ga je om met je EIGEN rouw? Hoe gingen mensen in de Bijbel om met rouw? Hoe kijkt God aan tegen rouw? Hoe lang mag rouw duren? Wat als je niet verder kunt… je je balans niet meer lijkt te kunnen hervinden? Hoe rouw je?

Met name het tweede deel van de avond zal interactief zijn. Het zou fijn zijn als u van te voren aangeeft voor welke aspecten u graag aandacht wilt hebben, dus schroom niet om dat van te voren door te geven. Ook als vervoer een probleem is mag u contact opnemen.

Locatie: Achterzaal
Doelgroep: Mensen die rouwen, naasten, ouderlingen en contactpersonen
Organisatie: Taakgroep onderwijs en toerusting
Spreker: Winet Gootjes, Christen Therapeute Samen Sterker
Contact: Janny Zwagerman
Opgave: Voor 27 januari