Kerk naar Buiten

 

Wat houd deze taakgroep precies in, wat zijn onze activiteiten en wie zitten erin

Laten we met de laatste vraag beginnen. Per september 2019 is Feiko Mantel de voorzitter van deze taakgroep. Enthousiast over alles wat het geloof in Jezus Christus mooi maakt, samen met een leuk team die bestaat uit Melissa Groot, Annet Kwantes, Trudy Heemsbergen en Alexandra Gorter willen we het geloof uitdragen door verschillende activiteiten, zie info hieronder. Al ben je ook enthousiast, mag ik je uitnodigen om ook in de team plaats te nemen, neem vrijblijvend contact op met Feiko 06-37134200

Wat is het beste nieuws dat je ooit hebt gehoord?

Denk jij soms ook wel eens na over het geloof en over de Bijbel? Loop je rond met vragen waar je het antwoord niet op weet? Of wil je meer weten over wie Jezus of God voor jou is?
Dan is een cursus echt wat voor jou! Wij kunnen samen met u op zoek naar antwoorden over Jezus en over God en we proberen samen meer over Hem te weten te komen. Dit doen we op een laagdrempelige manier, met veel ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht.
Vind je het nou spannend om alleen te komen, kom gerust samen met een vriend, vriendin, zus of broer.

Er is een mogelijkheid om 1 op 1 meer van Jezus en de bijbel te weten te komen, maar er is ook een mogelijkheid om bij een cursus aan te sluiten. 1 op 1 kan het met iemand van de gereformeerde kerk waar u afspraken mee maakt. Maar er is ook een mogelijkheid om de Alpha cursus te volgen bij onze medegelovigen van de baptistenkerk in Enkhuizen. Het is een cursus voor mensen die meer willen weten over het christelijke geloof. Aan de hand van verschillende onderwerpen gaan we met elkaar in gesprek. Dit gebeurt op een ontspannen manier, waarin ook ruimte is voor eigen vragen. De cursus is vrijblijvend en laagdrempelig en voor iedereen, ongeacht je leeftijd. De avond starten met een gezamenlijke maaltijd, na de maaltijd start dan de cursus. Er zijn tien cursus avonden die elke week worden gegeven met afsluitend een Alpha dag of weekend. De cursus wordt u gratis aangeboden.

Alle informatie even op een rijtje
Wat: In 10 zondag avonden wordt de cursus behandeld van de Alpha cursus.
Wanneer: Deze informatie volgt nog maar waarschijnlijk in September
Waar: Deze informatie volgt later dit jaar
Tijdstip: Ook deze informatie volgt later dit jaar.
Voor wie: Voor iedereen die meer wil weten over het geloof

Iedereen is van harte welkom.
We hopen dat je je aanmeld 😉

Voor info en/of opgave kunt u contact opnemen met Melissa Groot-Gootjes (0228-528807).


Wat is de VBW?

Vakantie Bijbel Werk (kortweg VBW), is een feestelijke ‘actie’ van een paar dagen die tijdens de oktober-schoolvakantie. Met het VBW willen we kinderen in aanraking brengen met God en Jezus door het Evangelie te vertellen en door voor te leven wat ons met hulp van de Heilige Geest door de Bijbel is bekend geworden.

Het thema van de VBW voor 2020 is: DUIK ERIN!

Verschillende activiteiten

De VBW vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar de kinderen worden bevestigd in wie ze zijn; waar naar hen wordt gekeken met de ogen van Christus. Door het vertellen van een Bijbelverhaal, het spelen van sketches, gesprekjes en verschillende andere activiteiten als knutselen en spelletjes, worden kinderen op het spoor gezet van God en de Bijbel. Al deze onderdelen zijn erop gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

Doelgroep

Alle Andijker kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle, dus wel of geen lid van onze of een andere kerk.

Ook dit jaar willen we als team weer een vakantiebijbelweek houden in het Dorpshuis centrum.

We gaan horen hoe de Here Jezus bij ons wil wonen, hoe Hij bij ons te gast wil zijn.
Het belooft weer een waar kinderfeest te worden.
De dagen zijn gepland in de herfstvakantie.
De laatste dag komt er een voorstelling waar we nog op terugkomen.
Lijkt het je leuk om met ons mee te doen en om een helpende hand te zijn?

Welkom!
Je kunt je opgeven via cvanmaaren@hotmail.com

Namens, Cora van Maaren


De Kunst en Tuin Route

Datum:           30 Mei 2020
Tijd:                11:00 – 17:00 uur
Locatie:          Heel Andijk
Organisatie:  Taakgroep Kerk naar buiten

Andijkers laten dorpsgenoten en buitenpoorters genieten van datgene waar zij zelf ook zo’n plezier aan beleven: hun tuin, hobby, creativiteit en muzikaliteit. De inwoners stellen hun huis, tuin of atelier open voor bezoekers en bieden zo een boeiende route aan. Ook diverse museums en kerken zijn deze dag open.

De belangstellenden zijn van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom en kunnen starten bij o.a. de R.K. Kerk – Bangert 26, De Kapel – Middenweg 48, en de Gereformeerde Kerk – Middenweg 4. Deelname is gratis en men krijgt een kaart van Andijk mee, met allerlei informatie. Als de route door slecht weer niet doorgaat, dan staat dit om 10.00 uur op andijker.nl en gereformeerdekerkandijk.nl.

Tot onze spijt hebben we moeten besluiten om de kunst en tuin route van 2020 te annuleren maar hopen in 2021 de 10e editie te kunnen organiseren.


De Kerst en Paasactie

Ook afgelopen kerst hebben we tijdens de na afloop van de kerstnachtdienst een attentie uitgedeeld die aandacht schenkt aan geboorte van onze Heer Jezus Christus. Hierbij ook met een verwijzing naar het doel waarvoor Jezus op aarde is gekomen middels een pocketkruisje. Zijn doel als redder van de wereld door ieder mens persoonlijk die in Hem gelooft.

Zodoende willen we zaterdag 11 April in het winkelcentrum Beldershof goodiebags uitdelen en indien mogelijk (we leven toch in ene bijzondere tijd met het coronavirus) het gesprek aangaan over onze opdracht omkijken naar elkaar. We mogen hierbij ook benoemen dat we deze opdracht vanuit Gods liefde naar de mens mogen doen.


Evangelisatiedienst

Op 14 Juni is het evangelisatiezondag. In de ochtend dienst zal Simon van Groningen voorgaan.

In de openluchtdienst in de middag op het André Voltenplein zal voorgaan Ds Staat onder muzikale begeleiding van Sound of praise in samenwerking met Sursum Corda. Verdere informatie volgt te zijner tijd. Natuurlijk, als het slecht weer is wijken we uit naar ons eigen kerkgebouw. U bent van harte uitgenodigd.


Samenwerking met andere kerkelijke gemeenten

Wij als taakgroep kerk naar buiten zijn van mening dat de kerk niet altijd een stenen gebouw is. De kerk is vooral, alle volgelingen van onze Heer Jezus Christus (Yeshua messiah in het Hebreeuws) en dan maakt het niet uit in welke kerk (denominatie) je lid bent of die je bezoekt. Ieder kerkelijke organisatie heeft zijn eigen manier om God te eren en dat is goed. We mogen elkaar aanvullen en samen vertellen dat Jezus is gekruisigd, gestorven en opgestaan uit de dood om de weg naar God de Vader weer mogelijk te maken. Dit alles door geloof. De werken mogen daarna volgen om te laten zien wat ons geloof inhoud. Iedereen mag dat weten.