Weer terug

Daar bedoel ik mee: ik ben weer aan het werk. Zoals u weet zijn we weliswaar niet van Andijk weggeweest, maar ik heb de vakantieweken als ontspannen ervaren. Het is intussen fijn om weer onder u aan de slag te zijn!

Ook weer terug zijn de berichten over een toename van coronabesmettingen

én weer terug zijn de dringende aansporingen om ons toch vooral aan diverse maatregelen te houden. Dat zijn sombere berichten. Ook voor ons als gemeente heeft dat gevolgen. Waar ik hoopte dat rond de startzondag alles weer zo’n beetje normaal zou zijn, is dat duidelijk niet het geval. Dat is moeilijk voor ons allemaal.

Privé en zakelijk blijft het voor ieder van ons een lastige situatie en ook zijn er gevolgen voor ons kerkelijk leven, met name het gemeenschapsleven. Het is een gemis van dat we elkaar niet of nauwelijks kunnen ontmoeten in de kerkdiensten op of de kringen. Ook groeigroepen kunnen niet thuis bijeen komen (immers meer dan zes mensen in huis wordt afgeraden). Ik hoop dat we manieren vinden om toch de onderlinge samenhang te bewaren. Laten we vertrouwen houden in de toekomst en er op rekenen dat God ons en onze gemeente door deze tijd heen loodsen zal.

Nog één ding. Mocht u twijfelen aan de veiligheid tijdens de kerkdiensten, wil ik graag benadrukken dat die twijfel niet nodig is. We proberen ons strikt te houden aan alle RIVM voorschriften. Ik wens u allen Gods zegen in deze onzekere tijden.

Hartelijke groeten uit de pastorie!

ds. Koos Staat