Beste mensen,

Ik wil het even hebben over een woord dat de laatste tijd nogal veel in het nieuws is. Het is niet een woord waar je normaal gesproken veel gebruik van maakt en ook niet van zou willen maken; tenminste, een aantal maanden terug was het nog on-gekend. Nu komt het dagelijks voorbij in wat voor onderwerp dan ook. Bij de minister-president, bij mensen in de zorg, vervoer, winkels en noem maar op. Zelfs in berichten over ons kerk-zijn kom ik het tegen. Het is ongekend…dat is het woord dus: ‘ongekend’. In deze Mozaïek zijn veel onderwerpen die een verbinding hebben met dit woord. Eén daarvan ga ik benoemen: verbinding zoeken. Het is namelijk (ja..) ongekend hoe er gereageerd is op het verzoek om ondanks alles contact met elkaar te zoeken en te onderhouden. Daardoor hoeven we ons niet on-gekend te voelen. Namens het team allemaal ontzettend bedankt voor iedere medewerking aan deze uitgave. Een prettige leeservaring toegewenst.

Henk Schoemaker