Beste Andijkers,
Als beginnende dominee oefende ik de preek thuis. Geen publiek. De enige hoorder was de spiegel waarin ik mezelf zag. Makkelijk ook, want ik kreeg weinig kritiek
Ik moest hieraan terugdenken toen we vanmiddag in de kerk de dienst opnamen, die morgenochtend wordt uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl en via www.gereformeerdekerkandijk.nl .
Ik preekte tegen bijna uitsluitend lege banken. Een rare gewaarwording. Doorgaans zou ik daar niet voor durven uitkomen. ‘Hoe druk was het?’ ‘Ehh, niemand, nou ja, vijf mensen.’ Oeps…
Toch fijn dat we via internet morgenochtend bij elkaar ‘binnen’ kunnen komen. Ook al zijn we dan niet fysiek niet aanwezig in de kerk, hoop ik dat wie kijkt zich verbonden zal voelen met de ander en met God.
Ik wens u een fijne dienst.
Hartelijke groet,
Koos