Datum:         19 februari 2020        

Tijd:             19:45 uur       

Locatie:         Achterzaal               

Organisatie:    Pastoraal team

Contact:        Esther de Vries 0228 597006 / devriezen@quicknet.nl 

‘A New Spirit’ is de verfilming van het autobiografische boek ‘Waarom ik?’ Het is het verhaal van Jacob Damkani die in 1952 in Galilea werd geboren en opgroeide in een religieus Joods gezin. In zijn tienerjaren realiseerde hij zich dat hij God niet kon ontdekken in de synagoge.

Hij laat zijn religie achter en de jaren daarna worden gekenmerkt door rebellie en een voortdurende zoektocht naar de zin en doel van zijn leven. In 1974 verlaat hij Israël om de politie te ontvluchten vanwege criminele activiteiten. Zijn zoektocht naar de diepere zin van alles brengt hem in Amerika.

In New York ontmoet hij een Amerikaanse christen die hem uitlegt dat de beloften in het Oude Testament over de komende Messias vervuld zijn in Jezus (Jesjoea). Hij is meer dan verbaasd wanneer hij ontdekt dat de bijbel een erg Joods Boek is. Vele jaren had Jacob gedacht dat dit Boek antisemitisch was. Wie moet hij nu geloven: zijn ouders en leraren of de Bijbel en zijn profeten?