Datum:            4 november 2019

Leiding:           Marijke van Krieken en Geranda Mantel

Contact:           Marijke van Krieken 0228 597428 / mvankrieken@quicknet.nl

Opgave:           voor 28 oktober

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Met vorm en kleur verbeeldt een symbolische bloemschikking het thema van een viering of de kleur van het kerkelijk jaar. (PKN 2019)

In onze gemeente is het altijd al gebruikelijk dat er bloemen tijdens de diensten worden neergezet, maar hier wordt meestal geen speciale betekenis aan verbonden. Af en toe wordt er wel een bloemstuk gemaakt met een diepere betekenis, zoals de laatste jaren rond Pasen. Een mooi gebruik, dat misschien in de toekomst uitgebreid kan worden in onze kerk.

Eerst willen we beginnen met een avond ter kennismaking met wat liturgisch bloemschikken is. Deze avond wordt vlak voor de dankdag voor gewas en arbeid georganiseerd. We maken voor deze gelegenheid een mooi liturgisch werkstuk met elkaar, waar een diepere betekenis mee wordt uitgebeeld.

En we gaan ook niet met lege handen naar huis.

Voor de avond wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. Opgave is noodzakelijk om de aanschaf van materialen af te kunnen stemmen op het aantal deelnemers.