19 oktober: Bezoek museum Corrie ten Boom

Contact:           Netty Uitterdijk 06-24647831 / 41netty@gmail.com

Opgave:           Voor 12 oktober

Zie ook:             Film ‘de schuilplaats’

In 1988 werd het ouderlijk huis van de familie Ten Boom aangekocht door de ‘Stichting Corrie ten Boomhuis Haarlem’ en werd dit pand, waarvan de oudste gedeelten dateren uit de 15e eeuw, een museum.

Het Corrie ten Boomhuis is meer dan een museum. Het weerspiegelt de geestelijke kracht en het actieve geloofsleven van de familie Ten Boom door middel van foto’s, documenten en andere voorwerpen. Het museum is ingericht in de sfeer van ‘toen’, maar de familie Ten Boom heeft nog steeds een boodschap voor nu.

Er wordt een rondleiding georganiseerd in dit museum van ongeveer een uur, er kunnen 20 personen mee, dus ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De reiskosten komen voor eigen rekening. Er wordt geen entree gevraagd, maar het staat natuurlijk vrij om een gift te geven voor het werk van het museum.

2019-09-05T16:57:08+00:00 30 augustus 2019|