13 februari: Jonge Gezinnen Café: Verborgen geheimen

Leiding:        Erik en Wietske Noordzij van Stichting Raise Up
Contact:        Jongegezinnencafe@gereformeerdekerkandijk.nl
Opgave:         Ja, voor 6 februari

Opvoeden is een prachtige, maar ook pittige verantwoordelijkheid. God vertrouwt kinderen aan onze zorg toe, in het gezin en in de kerk. Wij mogen ze ‘het leven leren’. Maar dat valt niet altijd mee. Zeker niet in een wereld die zo snel kan veranderen. Het is niet te doen om dat allemaal in je eentje uit te vinden. Maar dat hoeft ook niet! Met elkaar weet je meer. Praktische tips, nieuwe inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen maken het zoveel makkelijker én leuker.

Op deze avond staat het onderwerp ‘Verborgen geheimen’ centraal.

Toveren, heksen, magische krachten, beelden die een bijzondere werking hebben… games, televisieseries, tijdschriften, liedjes, films en zelfs speelgoed voor kinderen zitten er bomvol mee. Kan dat kwaad? Dan heb je daarnaast nog Halloweenfeesten, spoken, mediums, glaasje draaien en horoscopen. Hoe kun je onderscheiden wat onschuldig is en wat niet? En hoe begeleid je kinderen en jongeren op dit terrein? Je wilt ze niet onnodig bang maken, maar je wilt ze ook niet naïef laten. Deze avond gaat over de geestelijke wereld en hoe je kinderen en jongeren hierin op een goede manier kunt begeleiden.

Het gaat er deze avond vooral om hoe je in de praktijk van het dagelijks leven deze dingen tegen kunt komen, waar je je wel of niet druk over maakt en hoe je kinderen en jongeren kunt toerusten en begeleiden op dit terrein. Verwacht niet dat wij gaan zeggen welke dingen wel of niet oké zijn. Het gaat erom wat jij zelf vindt en hoe je dat kunt overbrengen. Je krijgt van ons tips en input waarmee je dát kunt doen.

Meldt u aan voor 6 februari 2019
2018-12-24T19:28:07+00:00 12 december 2018|