Mijn schild….

Gelukkig zijn ze begin augustus jongstleden weer veilig op aarde geland. De inzittenden van de spaceshuttle Discovery zullen, net als velen een zucht van verlichting hebben gegeven. Ze hebben veertien dagen rondjes om de bewoonde wereld gevlogen met een enorme snelheid van 16.000 kilometer per uur. Bij het terugkomen naar de aarde moesten ze met deze snelheid door de dampkring heen. In de genoemde schil om onze bol zou dan door de wrijving de hele zaak verbranden. Daarom is er een speciaal hitteschild aangebracht om dit te voorkomen. Nu is er een heel kleine beschadiging aan dit schild ontstaan tijdens de lancering. Gelukkig kon één en ander daar boven, in het luchtledig waar dus geen wrijving is, de zaak hersteld worden.
Maar het was toch best spannend of alles wel goed zou gaan bij hun terugkeer als ze door de dampkring zouden schieten. Zou het hitteschild goed functioneren? Want er mocht helemaal niets misgaan.
Maar gelukkig…..

Een dergelijk schild hebben wij ook nodig. En dan wel om boven te komen. Op een andere manier redden we het niet. Jezus Christus geeft veiligheid en zekerheid. Scheurtjes en oneffenheden komen bij Hem niet voor.
We hoeven ons geen zorgen te maken over de goede afloop.
Mijn schild ende betrouwen zijt Gij o God mijn Heer…

Jacob

2018-05-05T15:05:22+00:00 5 mei 2018|