26 september: Film ‘Luther’ de verfilmde biografie

Plaats: Achterzaal
Contact: Pastoraal Team – Esther de Vries
Opgave: Niet nodig

“Luther” de verfilmde biografie.
HIJ VERANDERDE ALLES VOOR EEUWIG
Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God in een Augustijner klooster.

Hij is echter een kritische student en zet openlijk vraagtekens bij de beslissingen van Paus Leo X. Luther is er van overtuigd dat er een liefdevolle God is die verlossing biedt. Als hij zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg spijkert, is er geen weg terug…

Luther was geen voorstander van revolutie maar hij bracht toch onbedoeld culturele veranderingen op gang die hebben geleid tot hervorming van de kerkelijke, maar óók van de niet-kerkelijke wereld: democratie in Europa en Amerika, onderwijs voor iedereenscheiding van kerk en staat (maar onderdaan van beide) én hij bewees de kracht van de media door de boekdrukkunst te gebruiken.

Ook voor jongeren en niet gelovigen is deze film meer dan de moeite waard.

2018-09-29T09:15:00+00:00